Greece Crosser 2015

 grcr

Greece Crosser Αθήνα Καϊμακτσαλάν 22 έως 28 Αύγουστου 2015.

7

13

14

10

sima kat

2532

200

94

79

DCIM108GOPRO

98

93

91

DCIM106GOPRO

DCIM106GOPRO

66

61

DCIM106GOPRO

DCIM106GOPRO

43

38

DCIM106GOPRO

33

26

24

22

18

11

2

kkk

772

771

14

80

78

77

76

75

73

71

69

68

67

65

58

52

51

45

44

41

36

9

12

13

18

24

25

7

5

3

2

—————————————————————————————-

VIDEO

The adventure side

gc1

Landscapes

gc2

 

————————————————————————————————————————

6 ημέρες μακριά από τον πολιτισμό,
6 ημέρες οδήγηση διαμέσου χωμάτινων οδών,
5 ημέρες διαμονή σε σκηνές, δάση και καταφύγια,
μια ημέρα διαμονή σε ξενοδοχείο.

Πρόγραμμα διαδρομής

Είσοδος από Αγία Παρασκευή (Πάρνηθα) διάσχιση... Άσκρη, Οροπέδιο Μουσών, Όρος Ελικώνα, Όρος Παρνασσός, Καρουτες. Κατασκήνωση στο Λιδόρικι δίπλα στην λίμνη  (διανυκτέρευση σε σκηνή). parnitha elikon parnassos Πληροφορίες περιοχής Ο Παρνασσός αποτελεί μία από τις νότιες απολήξεις της Πίνδου. Εκτείνεται με νοτιοανατολική κατεύθυνση και χωρίζει την κοιλάδα του Βοιωτικού Κηφισού από εκείνη της Άμφισσας. Ουσιαστικά αποτελεί το νοτιοανατολικό τμήμα του μεγάλου ορεογραφικού συμπλέγματος της κεντρικής Ρούμελης, από τα άλλα δύο τμήματα του οποίου, την Γκιώνα και τα Βαρδούσια, υπολείπεται σε ύψος λίγα μόλις μέτρα. Στα βορειοδυτικά ενώνεται με την Γκιώνα στο διάσελο του "51" που παραπέμπει στο 51ο χιλιόμετρο Άμφισσας - Λαμίας, στα δυτικά πέφτει απότομα πάνω από τον Ελαιώνα της Άμφισσας και στα νότια ενώνεται με την Κίρφη. Μια σειρά από μεγάλα βυθίσματα κατά μήκος του δρόμου Αράχωβα - Επτάλοφος, όπως τα Καλύβια Αράχωβας και ο Αχλαδόκαμπος, καθώς και το ρέμα της Αγόριανης, χωρίζουν το βουνό στον δυτικό και τον κυρίως Παρνασσό. Το δυτικό τμήμα του είναι ομαλό και δασωμένο και περιβάλλεται από απότομες πλαγιές και γκρεμούς, ενώ το κυρίως κομμάτι του πιο εκτεταμένο και πολυσχιδές. Το Λιδωρίκι είναι χωριό του νομού Φωκίδας και πρωτεύουσα του δήμου Λιδωρικίου.  Είναι χτισμένο στους πρόποδες της Γκιώνας πάνω από τον ποταμό Μόρνο και αποτελεί διοικητικό καθώς και συγκοινωνιακό κέντρο της ορεινής Δωρίδας.
Από Λιδωρίκι, διάσχιση... Πενταγιοί, Αρτοτίνα, Γραμμένη Οξυά, Καρπενήσι Κερασοχώρι. Κατασκήνωση στα Άγραφα (διανυκτέρευση σε σκηνή). lidoriki GRAMENI OXIA agrafa Πληροφορίες περιοχής Τα Άγραφα είναι ιστορική περιοχή και οροσειρά της κεντρικής Ελλάδας, η νότια απόληξη της Πίνδου. Καταλαμβάνουν όλο το βόρειο τμήμα του νομού Ευρυτανίας και το δυτικό του νομού Καρδίτσας και χωρίζονται σε Θεσσαλικά Άγραφα και Ευρυτανικά Άγραφα. Η φύση των Αγράφων έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον καθαρές περιοχές στον πλανήτη. Η ψηλότερη κορυφή τους είναι η Καράβα με υψόμετρο 2.184 μέτρα. Συνολικά τα Άγραφα έχουν 7 κορυφές με υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα. Επίσης έχουν πολλές άλλες με υψόμετρο πάνω από 1.900 μέτρα. Τα βουνά των Αγράφων είναι δασωμένα. Σε μεγάλο υψόμετρο κυριαρχεί το έλατο. Από τα Άγραφα πηγάζουν οι ποταμοί Ταυρωπός και Αγραφιώτης.
Από Άγραφα, διάσχιση... Ελάτη, Περτούλι, Κονάκια, Ανήλιο, Μέτσοβο. Κατασκήνωση στη Βάλια Κάλντα (διανυκτέρευση σε σκηνή). elati konakia valia kalda Πληροφορίες περιοχής Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια Κάλντα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Η συνολική του έκταση φτάνει τα 68.990 στρέμματα. Ο δρυμός περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα και του Αρκουδορέματος καθώς και τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι. Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από την ποικιλία μορφολογικών αντιθέσεων με απότομους γκρεμούς και ορμητικούς χειμάρρους, καθώς και πυκνά δάση.
Από Βάλια Κάλντα, διάσχιση... Βοβούσα, Περιβόλι, Σαμαρίνα, Γράμμος, Νεστόριο, Καστοριά, Διανυκτέρευση Φλώρινα στο καταφύγιο Φτερούγες Νίκης(διανυκτέρευση σε καταφύγιο). vovousa grammos florina Πληροφορίες περιοχής Καταφύγιο Φτερούγες Νίκης της Φλώρινας σε ύψωμα 1100 βορείως της πόλης - παλαιώθεν τοποθεσία "παλαιοχώρι"
Από Φλώρινα, Γύρος νομού Φλώρινας. Βαρνούντας, Πρέσπες, Βίτσι. Κατασκήνωση στη Δροσοπηγή (διανυκτέρευση σε σκηνή). varnoundas presp prespes drosopigi Πληροφορίες περιοχής Η Δροσοπηγή (πρώην Μπελκαμένη) ανήκει στο Δήμο Περάσματος. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Το φυσικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Από την περιοχή περνά ο Δροσοπηγιώτικος ποταμός που πηγάζει από το όρος Βίτσι, εκβάλλει στον ποταμό Αξιό και έχει τρεις παραποτάμους, παρόχθια υπάρχουν οξιές και βελανιδιές.
Από Δροσοπηγή, διάσχιση... Νυμφαίο, Καϊμακτσαλάν, Λουτρά Πόζαρ. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη περιοχή του Κάτω Λουτρακίου (διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο). Μετά το πολυήμερο ταξίδι στα βουνά η τελευταία μέρα θα μας βρει ‘’η άνεση’’ στα κρεβάτια του ξενοδοχείου και στα λουτρά Πόζαρ όπου βουτώντας στις ιαματικές πήγες θα αναζωογονηθούμε πλήρως για το ταξίδι της επιστροφής. nymf nym nimfeo loutra pozar Πληροφορίες περιοχής Τα λουτρά Πόζαρ Βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν), Στο Λουτράκι οι θερμές πηγές αναβλύζουν από την κοίτη του ρέματος Αγίου Νικολάου με θερμοκρασία 37oc. Η μεγάλη παροχή τους (650 κ.μ./ώρα) δημιουργεί άριστες συνθήκες για τη λειτουργία ενός μικρού υδροθεραπευτηρίου με ανοιχτή πισίνα και μικρά ανοίγματα (γούρνες). Οι πηγές αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων. Τα ιαματικά νερά είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας κατά την οποία τα νερά της βροχής εισχωρούν βαθιά στο έδαφος όπου αυξάνεται η θερμοκρασία τους. Έπειτα ανεβαίνουν ψηλότερα πλούσια σε μέταλλα και ωφέλιμα συστατικά Στη λέξη Πόζαρ αποδίδεται η ερμηνεία “ κάτω από τη φωτιά” και είναι φανερό πως σχετίζεται με την παραπάνω διαδικασία. Τα νερά των ιαματικών πηγών είναι γνωστά για τις θεραπευτικές και ευεργετικές τους ιδιότητες και ενδείκνυνται για ένα μεγάλο εύρος παθήσεων. Ωστόσο τα Λουτρά δεν προσφέρονται μόνο για θεραπεία αλλά και για τόνωση και αναψυχή. Η Λουτρόπολη παρέχει στους λουόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε φυσικούς καταρράκτες, τη μεγάλη ανοιχτή πισίνα, τους ατομικούς λουτήρες, τις εσωτερικές ομαδικές πισίνες και τα χαμάμ. Πιό συγκεκριμένα, το “Αλεξάνδρειο” υδροθεραπευτήριο περιλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του 8 εσωτερικές πισίνες, διακοσμημένες με ψηφίδα και τεχνητούς καταρράκτες, η καθεμία από τις οποίες μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 άτομα.
Eπιστροφή στην Αθήνα από εθνική Οδο.Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στα λουτρά Πόζαρ (Κάτω Λουτράκι) η επιστροφή στην Αθήνα για όποιον επιθυμεί θα είναι ελεύθερη καθώς στο group θα συμμετέχουν μοτοσυκλέτες από 250cc έως 1200cc Απόσταση άφιξης στην Αθήνα 600km

 Υπηρεσιες

7 ημέρες ταξιδεύει μαζί μας επαγγελματίας μηχανικός από την A.Papakostantinou Μοτο Mechanics Συνεργείο Μοτοσυκλετών Οδός: Παπαδιαμαντοπούλου 102, T.K. 15773, Ζωγράφου. Υπεύθυνος: Κος Παπακωνσταντίνου Αριστείδης Τηλέφωνο: 2107771670
Το ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσουμε την τελευταία μέρα του Greece Crosser βρίσκεται στην γραφική περιοχή του Κάτω Λουτρακίου Ν. Πέλλας σε απόσταση μόλις 1,7 χλμ από τα Λουτρά Πόζαρ φημισμένα για τις θεραπευτικές ιδιότητες νερά τους. Αποτελείται από 18 πολυτελή δωμάτια τα οποία διαθέτουν τζάκι & υδρομασάζ, μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως και 3 άτομα. Τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα αφού διαθέτουν ατομική θέρμανση, ευρύχωρο μπάνιο, κουζινάκι και καταπληκτική θέα στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμάκτσαλαν το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ από το ξενοδοχείο μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το spa που λειτουργεί στον χώρο του ξενοδοχείου και στον οποίο μπορείτε να περάσετε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης αφού προσφέρει υπηρεσίες μασάζ. Στο lobby του ξενοδοχείου μας μπορείτε να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας είτε ένα ποτό της αρεσκείας σας μπροστά από το τζάκι του lobby. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.
Η GoPro έχει καθιερωθεί σαν μια από τις πιο εύχρηστες και αποδοτικές κάμερες κράνους και πάσης φύσεως λήψης όσον αφορά τα extreme sports. Αποκτήστε και εσείς μια action camera GoPro υψηλής ευκρίνειας, και απαθανατίστε τις περιπέτειές σας και ζήστε ξανά και ξανά σε απόλυτη ευκρίνεια.

Προετοιμασία & εξοπλισμός

Η μοτοσικλέτα θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του Greece Crosser Χωμάτινα ελαστικά σε άριστη κατάσταση Εργαλεία – κλειδιά που δίνει ο κατασκευαστής όπως κλειδιά για την αφαίρεση τροχών μπουζόκλειδα και κλειδιά άλεν. Σαμπρέλες του εμπρός και του πίσω ελαστικού κιτ επισκευής αν τα ελαστικά του είναι tubeless Μια μανέτα μπροστινού φρένου Μια μανέτα συμπλέκτη
Κράνος Γάντια (2 ζευγάρια) Μπουφάν με προστατευτικά σε αγκώνες, ώμους, πλάτη Παντελόνι με προστατευτικά σε γόνατα και γοφούς Μπλούζα Enduro Κάλτες Enduro Αδιάβροχα Μπότες Enduro Σακίδιο πλάτης με υδροδοχείο νερού (camel back) Προτεινόμενα προϊόντα Ένδυση Enduro Σακίδια πλάτης
Υδροδοχείο νερού Φακός κεφαλής Αναπτήρα ή σπίρτα Ρεσώ Ενεργειακές μπάρες - Ενεργειακό ποτό Μαγιό Σαπούνι (όχι υγρό)
Αδιάβροχη σκηνή Υπόστρωμα αναδιπλούμενο Υπνόσακος Φουσκωτό μαξιλάρι Πετσέτα Κύπελλο μεταλλικό ή πλαστικό Ταινία DUCT (αδιάβροχη ταινία πολυαιθυλενίου με υφασμάτινη επένδυση) Αθλητικά παπούτσια Αντικουνουπικά
Eμπειρία οδήγησης εκτός δρόμου Φυσική σωματική αντοχή Εξοπλισμός αναβάτη και μοτοσυκλέτας Εξοπλισμός κατασκήνωσης Μέγιστη συμμέτοχη 8 αναβάτες Kάτοχοι μοτοσυκλετών τύπου Enduro, On off και Big on off από 250cc και άνω.